Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Jumper


Δεν υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες να με κάνουν να ζηλέψω τις ιδιότητες του πρωταγωνιστή και να με κάνουν να φανταστώ τον εαυτό μου στη θέση του.

Η ταινία «Jumper» (2008) όμως το έκανε,  γιατί πιστεύω πως όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε και αν θελήσουμε.

Είναι αυτό που λέμε πως αν είχαμε λεφτά θα κάναμε ένα ταξίδι μέχρι την Ρώμη για καφέ, μόνο που ο πρωταγωνιστής στην εν λόγω ταινία το κάνει χωρίς να είναι και κανένας εκατομμυριούχος.

Ο David Rice είναι ένας έφηβος που μεγάλωσε σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, ο οποίος διαθέτει μια μοναδική ικανότητα.

Είναι ένας 'jumper' που μπορεί να τηλεμεταφέρεται από το ένα μέρος του πλανήτη στο άλλο, απολαμβάνοντας τον καφέ του στη Ρώμη και το φαγητό του στο Τόκιο. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτά για να βρεθεί όπου σκεφτεί.

Το φαινομενικά απολαυστικό χάρισμα θα γίνει κατάρα όταν ο David αντιληφθεί πως τον κυνηγά μια μυστική υπηρεσία.

 Όπως όλα δείχνουν υπάρχουν και άλλοι με την ίδια ιδιότητα, ενώ εκείνος είναι ο άνθρωπος κλειδί για ένα πανάρχαιο πόλεμο.

Ένα πόλεμο που οι κοινοί θνητοί δεν αντιλαμβάνονται και λαμβάνει χώρα ανάμεσα στους 'jumper' και τους διώκτες τους.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως το μόνο που θα ήθελα, είναι απλά και μόνο η εκπληκτική ικανότητα του έφηβου, και όχι η συνέχεια.

Είναι κάποιος-α από εσάς εκεί έξω που δεν θα ήθελε απλά με μια σκέψη να βρίσκεται από την Ρώμη στο Τόκιο, και από το Τόκιο στις Βρυξέλλες; Μάλλον, όχι!!!

Πάρτε μια μικρή γεύση από το trailer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου