Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Λάρισα Εμπιστευτικό


Υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από παρέα στο σπίτι και μια ταινία στον υπολογιστή;; Νομίζω πως όχι!!!

Και μια ταινία η οποία θα μα ανεβάσει τη διάθεση και θα κάνει το χειλάκι μας να χαμογελάσει, έστω και αν αυτό διαρκέσει για λίγες μόνο ώρες.

Ελληνικός κινηματογράφος, «Λάρισα Εμπιστευτικό» με την  υπογραφή του Στράτου Μαρκίδη, ο οποίος μετά το «I Love Karditsa» είπε να συνεχίσει τη διαδρομή του κάνει μια στάση και στη Λάρισα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιάννης Ζουγανέλης. To «casting» είναι παρόμοιο με το «I love karditsa».

Η εν λόγω ταινία βασίζεται στην πραγματικότητα του σήμερα και των καταστάσεων που όλοι ζούμε, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

Η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Βοηθάει βέβαια το ότι υπήρχε ένας τοίχος ανάμεσα στα δύο χωριά, χτισμένος από άκρη σε άκρη, κι έτσι κανείς δεν ανακατευόταν στη δουλειά του άλλου.

Όταν όμως έρχεται ο Καλλικράτης να ενώσει τα δυο χωριά, έρχονται τα πάνω-κάτω!

Ένας μεγαλοδημοσιογράφος πεθαίνει, το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού διχάζει, ο υπουργός λαδώνεται, οι μίζες πάνε κι έρχονται, το ΣΔΟΕ ανακατεύεται, οι άνθρωποι της νύχτας ενοχλούνται, ατομικά και τοπικά συμφέροντα μπλέκονται, ενώ οι εκπλήξεις και οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη…

Οι ατάκες της ταινίας και η βλάχικη προφορά των πρωταγωνιστών, προσφέρουν άπλετο γέλιο, ενώ σε πολλούς θυμίζουν και τις ρίζες μας.

Πάρτε μια μικρή γεύση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου