Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι Τρεις Σωματοφύλακες 3D


Θυμάστε όλοι την ταινία «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» ; Ε, λοιπόν Οι Τρεις Σωματοφύλακες, έγιναν ...τρισδιάστατοι και εμφανίζονται σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Πολ Άντερσον.

Σηκωθείτε λοιπόν από τον καναπέ και το κρεβάτι σας, κλείστε τον υπολογιστή που είχατε ήδη ανοίξει για να δείτε την ταινία και πηγαίνετε σινεμά να την απολαύσετε.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Δουμά, από τον Πολ Άντερσον αυτή τη φορά, ο οποίος διερευνά τη συνεισφορά της 3D τεχνολογίας σε μια περιπέτεια εποχής.

Η υπόθεση της ταινίας είναι λίγο ή πολύ γνωστή: ο νεαρός και παράτολμος Ντ’ Αρντανιάν ενώνει τις δυνάμεις τους με τρεις βετεράνους σωματοφύλακες. Στόχος τους είναι να ματαιώσουν τις φιλοδοξίες του υποχθόνιου καρδινάλιου Ρισελιέ για το θρόνο της Γαλλίας.

Η Μίλα Γιόβοβιτς ενσαρκώνει τη Μυλαίδη Ντε Γουίντερ, μια επικίνδυνα γοητευτική γυναίκα που γνωρίζει την υψηλή τέχνη της χειραγώγησης. Ο Κριστόφ Βαλτς, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός που έγινε διάσημος από τον Κουέντιν Ταραντίνο, έχει αναλάβει να τον ρόλο του καρδινάλιου Ρισελιέ. Ο Λόγκαν Λέρμαν από την άλλη πλευρά, υποδύεται τον Ντ’ Αρντανιάν, έναν χαρακτήρα-κλειδί που ενώνει ξανά τους σωματοφύλακες, συμβολίζοντας-σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό- τη νιότη και το ήθος.

Οι τέσσερις άνδρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον διάσημο όρκο "ένας για όλους και όλοι για έναν", με στόχο να σώσουν όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη από έναν πόλεμο στον οποίο τη σέρνουν ο Καρδινάλιος Richelieu και η παρέα του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται είναι η πολλοστή φορά που το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, "Οι Τρεις Σωματοφύλακες", θα γνωρίσει μία κινηματογραφική μεταφορά. 

Η τελευταία ήταν 13 χρόνια πριν με το «The Man In The Iron Mask» (1998), οι εποχές όμως άλλαξαν, έγιναν τρισδιάστατες και αυτό από μόνο του αποτελεί ικανή εμπορικά συνθήκη για να ζωντανέψουν και πάλι στο πανί οι περιπέτειες του Ντ' Αρτανιάν και των τριών Σωματοφυλάκων.

Παρακολουθήστε το trailer της ταινίας :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου