Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά


Η οικονομική κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το μυαλό μας και οι ταινίες είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις για λίγο από την πραγματικότητα και την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μια ταινία που με έκανε πολύ να γελάσω ήταν η «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» και φυσικά η συνέχειά της «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» την οποία και φυσικά απόλαυσα με φίλους στο σπίτι από τον υπολογιστή.

Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά…

Το «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά» είναι ένας καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την ματιά ενός καλλιτέχνη που λατρεύει το κλείσιμο του ματιού. Ο Αυγουστίδης μαγνητίζει παίζοντας και πάλι τον κρητικό (όταν μιλάει μπαίνουν ελληνικοί υπότιτλοι), αποκάλυψη όμως και η Βίκυ Καγιά που υποδύεται με ακρίβεια την bitch υφυπουργό.

Ο Νίκος Περάκης επιστρέφει, συγκεντρώνει τη συμμορία και εξετάζει την κατάσταση της Ελλάδας τώρα που ο «πόλεμος» δεν είναι σε βραχονησίδες, αλλά στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Σταυρακομαθιακάκης – μετά την μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori – εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα.

Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης.

Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης, πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η “πρώην” του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα.

Δείτε το trailer



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου