Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Nightmare on Elm Street


Πέμπτη βραδάκι καλοκαίρι μόνος στο σπίτι, και επιλέγω τυχαία από την ταινιοθήκη μία ταινία τρόμου.

Ο λόγος για την παλιά αλλά πάντα διαχρονική ταινία «Ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες», (Nightmare on Elm Street) η οποία τρομάζει ακόμα και άτομα της δικής μου ηλικίας (…άντα).

Πρωταγωνιστής στην ταινία ο Freddy Krueger, μία από τις πιο τρομακτικές και αναγνωρίσιμες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Μια παρέα τεσσάρων  εφήβων  ζουν στην οδό Ελμ και κάθε βράδυ βασανίζονται από τον ίδιο εφιάλτη.

Βλέπουν όλοι το ίδιο όνειρο και ακούν την ίδια φωνή, ενός άντρα που φορά ένα κουρελιασμένο κοκκινοπράσινο ριγέ πουλόβερ, ένα καπέλο το οποίο κρύβει το παραμορφωμένο του πρόσωπο και ένα γάντι κηπουρού που αντί για δάχτυλα έχει μαχαίρια.

Αυτός ο άντρας τρομοκρατεί τα τέσσερα νεαρά παιδιά μέσα στα όνειρά τους, βάζοντας τους δικούς του κανόνες.

Οι τέσσερις έφηβοι για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να παραμείνουν ξύπνιοι, πράγμα αδύνατο και εξαντλητικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εφιάλτης τους επισκέπτεται κάθε βράδυ, για αρκετές εβδομάδες.

Και εκεί που όλα κυλούν σχετικά ήρεμα ,παρακολουθώντας τους τέσσερις έφηβους να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, ξαφνικά κόβεται το ρεύμα και παγώνει κυριολεκτικά το αίμα μου.
Άτιμη ΔΕΗ με έκανες στην ηλικία των αντα και κάτι να τρομοκρατηθώ!

Επηρεασμένος από την ταινία, έχω στο  μυαλό μου ότι το μόνο που δεν πρέπει να κάνω είναι να αποκοιμηθώ , γιατί θα έρθει εκείνος να με βρει και να πάρει εκδίκηση για λάθη του παρελθόντος…..

Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας που με έκανε να μην ξεχάσω ποτέ τον Freddy.


1 σχόλιο:

  1. χαχα! Τι μου θύμησες τώρα! Ίδιο καλοκαιρινό βράδυ έχουμε μαζευτεί 5 παιδιά στο σπίτι φίλης και βλέπουμε το remake! Και εκει που ακούγετε η αγωνιώδης μουσική βαράει ενας εξυπνάκιας τη ντουλάπα και ξαφνικα βλέπεις τα κορίτσια πάνω στον καναπε με ουρλιαχτά σε κατάσταση κρισάρας! Αξέχαστη ταινία και φυσικά το βράδυ μείναμε όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή