Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

The Social Network - Facebook Movie


Η καλύτερη για το 2010 αναδείχθηκε η ταινία " The Social Network" (Κοινωνικό Δίκτυο) από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και όχι άδικα , αφού το περιεχόμενό της κέντρισε και το δικό μου ενδιαφέρον αλλά και (δις) εκατομμυρίων ανθρώπων..

Η εν λόγω ταινία γνωστή απλά και ως «The Facebook Movie» είναι βασισμένη στην ιστορία του facebook παρουσιάζοντας την πορεία της εταιρείας αλλά και του ιδρυτή της Mark Zuckerberg, από τις φοιτητικές εστίες του Harvard μέχρι την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει σήμερα, φέροντας την σκηνοθετική υπογραφή του David Fincher.

Η ταινία έχει κάθε λόγο να γίνει τεράστια επιτυχία. Όχι μόνο γιατί ασχολείται με αυτό που για εκατομμύρια ανθρώπους είναι πλέον μανία αλλά και γιατί περιγράφει μια απίστευτη ιστορία επιτυχίας που ο καθένας θα ήθελε να μελετήσει και – φυσικά – να επαναλάβει.
Ο ίδιος ο Ντέιβιντ Φίντσερ χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης της χρονιάς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής και φοιτητής Mark Zuckerberg αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2004 να αλλάξει διαδίκτυο λανσάροντας το διάσημο πλέον «ΠροσωποΒιβλίο» Facebook.

Ο ιδιοφυής φοιτητής λοιπόν αποφάσισε με την λιγοστή εμπειρία του να αναλάβει τη διαχείριση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που ακούει στο όνομα Facebook, χωρίς να αναλογιστεί την επιτυχία που σημειώνει μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο ένα ακόμη στοιχείο που τράβηξε την προσοχή μου, ήταν το poster της ταινίας όπου αναγραφόταν η εξής έκφραση : «You dont get to 500 million friends without make a few enemies», δηλαδή «Δεν μπορείς να έχεις 500εκ. φίλους χωρίς να δημιουργήσεις μερικούς εχθρούς».

Με αυτό το πληθωρικό tagline έκανε πρεμιέρα στο διαδίκτυο το πρώτο poster της ταινίας δίνοντάς μας μια ψεύτικη πληροφορία, καθώς οι χρήστες του Facebook έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 400 εκατ.

Προσωπικά είμαι και εγώ ένας από τους 400 εκατ. χρήστες που έχουν δημιουργήσει σελίδα στο facebook, και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πώς ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς σου αποσπά κάποιες ώρες της μέρας σου και σε πολλούς ακόμα και τις μισές ώρες μιας ημέρα.

Δείτε το trailer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου