Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η Γυναίκα με τα Μαύρα (The Woman in Black)

Ωραίες οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τζόγου και πόκερ, οι ερωτικές ιστορίες , όμως και λίγο μυστήριο και τρόμος στη ζωή μας έστω για 2 ώρες που κρατά μια τέτοια είδους ταινία, είναι ότι πρέπει για να ξυπνήσει σχεδόν όλες μας τις αισθήσεις.

Μια τέτοια ταινία είναι κ η «Γυναίκα με τα Μαύρα» (The Woman in Black) του Τζέιμς Γουότκινς, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Κίαραν Χιντς, Τζάνετ Μακ Τιρ, Ντέιβιντ Μπερκ, Λιζ Γουάιτ, Σον Ντούλεϊ, Αλίσα Χαζάνοβα.

Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς (Ντάνιελ Ράντκλιφ), αναγκάζεται να αφήσει τον 3χρονο γιο του στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς.

Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προλήψεις των χωρικών.

Το παιχνίδι στη «Γυναίκα με τα Μαύρα» παίζεται στην ατμόσφαιρα, στις σκιές, στις φιγούρες στην ομίχλη, στις πόρτες που ανοιγοκλείνουν, στα αθώα παιδάκια που πέφτουν θύματα μιας σκοτεινής κατάρας. Και φυσικά στη ίδια την μαυροφορεμένη γυναίκα και την ιστορία της, που αποδεικνύεται ίσως πιο σκληρή απ ότι θα περίμενες από μια τυπική ταινία τρόμου.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Susan Hill και σκηνοθετημένη από τον James Watkins , «Η γυναίκα με τα μαύρα» , αναβιώνει με επιτυχία το κλασικό είδος των ταινιών τρόμου όπως μόνο οι Άγγλοι μπορούν να κάνουν, πατώντας γερά στην παράδοση των ταινιών της θρυλικής εταιρίας Hammer υπεύθυνης για τη σειρά ταινιών του Δράκουλα με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Πρόκειται για μια ταινία που αναφέρεται σε θεατές με γερά νεύρα με γερά νεύρα, γυρισμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο με καταπληκτικά σκηνικά και υποβλητική φωτογραφία και το κυριότερο με γερές δόσεις σασπένς, που υπόσχεται να σας κρατήσει καθηλωμένους στο  κάθισμά σας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου