Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

War Horse (Το Άλογο του Πολέμου)

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς εκεί έξω θα προτιμούσατε να αναφέρομαι σε ταινίες με γρήγορα και μοδάτα αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα ένα από τα τόσα αξιόλογα και κομψά μοντέλα της BMW , όμως εκείνη την εποχή στην οποία θα αναφερθώ τα εν λόγω αυτοκίνητα δεν υπήρχαν ούτε καν σαν ιδέα!

Πρόκειται για την ταινία «Το Άλογο του Πολέμου»  (War Horse), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα "War Horse" που κυκλοφόρησε το 1982 και μεταφέρθηκε με επιτυχία στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Broadway, γεγονός που έστρεψε το ενδιαφέρον του Spielberg για την μεταφορά της πρωτότυπης ιστορίας και στις κινηματογραφικές οθόνες.

Πρόκειται για την ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι, που μας οδηγεί σε μια φάρμα, λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ο Τζόι πωλείται στο βρετανικό ιππικό από τον πατέρα του Άλμπερτ και από εκεί βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του μετώπου.

Με έναν μαγικό τρόπο, ο Τζόι επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων που συναντά, ενώ ο Άλμπερτ μην μπορώντας να ξεχάσει τον φίλο του, εγκαταλείπει το σπίτι του και κατατάσσεται στον στρατό, προκειμένου να τον ξαναβρεί.

Η νέα ταινία του Steven Spielberg "Το Άλογο του Πολέμου" ("War Horse"), κέρδισε υποψήφιο τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας.

Πρόκειται πραγματικά για μια υπέροχη και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Για του λόγου το αληθές δείτε και μόνοι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου