Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Fast Five


Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ σε μία από τις αγαπημένες μου ταινίες που συνδυάζει υψηλές ταχύτητες αλλά και απίστευτη δράση.
Για ποια άλλη θα μπορούσα να αναφερθώ εκτός από τους «Μαχητές των Δρόμων». Συγκεκριμένα για την τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Justin Lin, Fast Five (Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο).

Πρόκειται για μία ταινία που διαδραματίζεται στις γειτονιές του Ρίο της Βραζιλίας. Ο πρώην αστυνομικός Brian O'Conner (Paul Walker) και ο πρώην κατάδικος Dom Toretto (Vin Diesel) θα συνεργαστούν με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Για να συμβεί όμως αυτό καταστρώνουν μία τελευταία «δουλειά». Σκοπεύουν να κλέψουν όλα τα χρήματα του Βαρόνου της κοκαΐνης Herman Reyes (Joaquim de Almeida) με την βοήθεια «φίλων» τους από τα παλιά και στη συνέχεια να αποσυρθούν για να απολαύσουν την ελευθερία τους. Η λεία τους αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια!

Το έργο τους όμως δεν φαίνεται καθόλου εύκολο και απλό διότι ο Dom και η παρέα του είναι καταζητούμενοι από μία αμερικάνικη ομάδα δίωξης εγκλήματος με επικεφαλή τον Luke Hobbs (Dwayne Johnson), αλλά και από τους πληρωμένους μπράβους του Reyes.
Αφού ο Dom και ο Brian με τη παρέα τους στέλνουν ένα προειδοποιητικό χτύπημα σε ένα από τα σπίτια του Reyes αρχίζουν να καταστρώνουν το σχέδιό τους για να «αρπάξουν» μέχρι και το τελευταίο του δολάριο!

Ο βαρόνος μεταφέρει όλα του τα χρήματα στο αστυνομικό τμήμα του Ρίο σε ένα υψίστης ασφαλείας χρηματοκιβώτιο με σκοπό να μην βρεθεί άφραγκος!

Μέσα στο σχέδιο των δυο καταζητούμενων είναι και η απόκτηση γρήγορων αυτοκινήτων ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν από την πόλη της Βραζιλίας.
Τι πιο εύκολο για τον Dom αφού σε ένα βράδυ κέρδισε σε αγώνες δρόμου μερικά γρήγορα αυτοκίνητα.

Το κέντρο επιχειρήσεων τους είναι μία παλιά αποθήκη στις φτωχογειτονιές του Ρίο η οποία ανακαλύπτεται από τον πράκτορα Hobbs και την ομάδα του και συλλαμβάνουν τον Dom, την αδερφή του Mia (Jordana Brewster) και τον Brian. Κατά την προσαγωγή τους όμως πέφτουν σε ενέδρα από τους μπράβους του Reyes στην οποία σκοτώνονται όλα τα μέλη της ομάδας του πράκτορα εκτός από μία Βραζιλιάνα διερμηνέα αστυνομικό, τον ίδιο και τους καταζητούμενους.
Νευριασμένος από το συμβάν ο Hobbs αλλάζει στάση και οικιοθελώς αποφασίζει να βοηθήσει τον Dom και την παρέα του ώστε να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

Η ληστεία γίνεται με απόλυτη επιτυχία αφού για την υλοποίησή της ο Dom και ο Brian οδηγώντας 2 αρκετά γρήγορες μαύρες Dodge, στην κυριολεξία «σέρνουν» δεμένο με συρματόσχοινα στους δρόμους του Ρίο το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα του Reyes.
Επικρατεί φοβερή καταδίωξη από τις αστυνομικές αρχές αλλά τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τους δύο γρήγορους οδηγούς!

Τελικά ο Dom και η παρέα του μοιράζονται από 11 εκατομμύρια δολάρια και φεύγουν από την Βραζιλία με σκοπό να ζήσουν μια ήρεμη ζωή χωρίς εντάσεις και ο βαρόνος της κοκαΐνης Reyes σκοτώνεται από τον πράκτορα Hobb.

Το τέλος επιφυλάσσει ακόμα μία έκπληξη…… την οποία δεν σας αποκαλύπτω μόνο και μόνο γιατί αξίζει να παρακολουθήσετε την ταινία και μάλιστα σας συστήνω την ποιότητα ήχου και εικόνας του σινεμά και όχι του υπολογιστή ή του laptop σας.

Πάρτε μία μικρή γεύση της ταινίας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου