Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ocean’s Eleven (Η Συμμορία των Έντεκα)


Η Συμμορία των Έντεκα (Ocean’s Eleven) είναι μία πολυδιαφημισμένη ταινία.

Πρόκειται για μια αμερικανική κωμική περιπέτεια παραγωγής 2001, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του 1960, με ένα σενάριο προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα του 2000.

Η ταινία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως και απέσπασε κυρίως καλές κριτικές.

Ο Σόντερμπεργκ σκηνοθέτησε και τις δύο συνέχειες που ακολούθησαν, Η Συμμορία των Δώδεκα (Ocean’s Twelve) το 2004 και Η Συμμορία των Δεκατριών (Ocean’s Thirteen) το 2007.

Όπως και στην πρώτη εκδοχή, έτσι και τώρα, αρκούν τα ονόματα των πέντε βασικών πρωταγωνιστών για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού: George Clooney, Brand PittMatt DamonJulia Roberts και Andy Garcia.

O Danny Ocean (George Clooney) καταφέρνει να αποφυλακιστεί με αναστολή, δίνοντας το λόγο του στους δικαστές ότι δεν θα παρανομήσει. Με το που βγαίνει όμως από τη φυλακή ξεκινά αμέσως να καταστρώνει το πιο μεγαλόπνοο σχέδιο του: την πιο ριψοκίνδυνη ληστεία στην ιστορία του Λας Βέγκας.

Ο στόχος του Danny είναι τρία casino του Las Vegas: τα Bellagio, Mirage και MGM Grand.

Όλα ανήκουν στον Τέρι Μπένεντικτ (Andy Garcia), ο οποίος κατά σύμπτωση δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την πρώην σύζυγο του Danny, Tess (Julia Roberts).

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μποξ, θα υπάρχουν 160 εκατομμύρια δολάρια στο χρηματοκιβώτιο. Έτσι, ο Ντάνι αρχίζει να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο: τον δεξιοτέχνη Ράστι Ράιαν (Brand Pitt), τον τέλειο κλεφτοπορτοφολά Λάινους Κάλντγουελ (Matt Damon) και τον πυροτεχνικό Μπάσερ Ταρ.

Για να πετύχει το ακατόρθωτο σχέδιο του ο Danny θα χρειαστεί να διακινδυνέψει τη ζωή του αλλά και την ευκαιρία που έχει να συμφιλιωθεί με την Tess.

Η διάσημοι απατεώνες πραγματοποίησαν μια από τις πιο παράτολμες αλλά και ταυτόχρονα κερδοφόρες ληστείες στην παγκόσμια ιστορία, κλέβοντας από τον αδίστακτο επιχειρηματία, Τέρι Μπένεντικτ , και το τελευταίο νόμισμα που είχε φυλάξει στο, θεωρούμενο ως τότε, απαραβίαστο χρηματοκιβώτιό του στο Λας Βέγκας.

Αφού μοίρασαν τα λάφυρα των 160 εκατομμυρίων δολαρίων, το κάθε μέλος της διαβόητης ομάδας του Ocean αποφάσισε να ζήσει ένα έντιμο βίο, μία όσο τον δυνατόν πιο αθόρυβη, απλή, καθημερινή ζωή.

‘Ελα όμως που προέκυψε μια καινούργια πρόκληση, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Tess, της γυναίκας του Danny.

Όταν κάποιος παραβαίνει τον Κανόνα Νούμερο Ένα και τους καρφώνει στον Μπένεντικτ, ο έντιμος βίος δεν αποτελεί πλέον μία λογική επιλογή για κανέναν τους.

Ο Τέρι θέλει πίσω τα 160 εκατομμύρια δολάρια και μάλιστα με. Tα μέλη της συμμορίας όμως ανακαλύπτουν, ότι ο Μπένεντικτ δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο, που διαθέτοντας δύναμη και όρεξη για εκδίκηση, ψάχνει για τους Έντεκα του Όσιαν…

Η ταινία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως και απέσπασε κυρίως καλές κριτικές, καθώς και οι 2 που ακολούθησαν.
Παρακολουθήστε αποσπάσματα της ταινίας στο βίντεο που ακολουθεί :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου