Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Contagion


Η ταινία για την οποία αποφάσισα σήμερα να σας μιλήσω ονομάζεται «Contagion» και πρόκειται για ένα αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ.

Ξέρω πως ο καιρός ενδείκνυται για χουχούλιασμα στο σπίτι και προβολή των αγαπημένων σου ταινιών στο laptop, όμως πιστεύω πως για τη συγκεκριμένη μπορείς να αφιερώσεις κάποιες ώρες για να την απολαύσεις σε αίθουσα σινεμά.

Μία ταξιδιώτισσα παίρνει ξηρούς καρπούς από ένα μπολ στο μπαρ του αεροδρομίου, πριν δώσει την πιστωτική της κάρτα στον σερβιτόρο. Μια επαγγελματική συνάντηση ξεκινά με ανταλλαγή χειραψιών. Ένας άνδρας βήχει σε ένα κατάμεστο λεωφορείο… Μία επαφή… Μια στιγμή… Και ένας φονικός ιός έχει ήδη εξαπλωθεί.

Όταν η Μπεθ Έμχοφ (Γκουίνεθ Πάλτροου) επιστρέφει στη Μινεάπολη από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ-Κονγκ, η αδιαθεσία που απέδιδε στο τζετ-λαγκ υποτροπιάζει.

Πολύ σύντομα και άλλοι άνθρωποι αρχίζουν να εκδηλώνουν τα μυστηριώδη συμπτώματα: έντονο βήχα και πυρετό, σπασμούς και εγκεφαλική αιμορραγία, και οδηγούν στον θάνατο. Στη Μινεάπολη, το Σικάγο, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και το Χονγκ-Κονγκ, τα κρούσματα αυξάνονται με καταιγιστική ταχύτητα, ένα, τέσσερα, δεκαέξι, εκατοντάδες, χιλιάδες…

Παράλληλα, ένας ακτιβιστής μπλόγκερ ισχυρίζεται ότι η κοινή γνώμη δεν έχει μάθει όλη την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει, πυροδοτώντας μια επιδημία παράνοιας και τρόμου εξίσου επικίνδυνη με τον ίδιο τον ιό...

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ, πιστεύει πως «έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις τον κόσμο να αντιμάχεται ένα πραγματικό πρόβλημα, ειδικά όταν ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός,» και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Η εν λόγω ταινία λοιπόν εγείρει πολλά ερωτήματα ως προς το τι μπορεί να συμβεί – σε προσωπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο – σε περίπτωση που ξεσπάσει κάποια άγνωστη και θανατηφόρα ασθένεια.

Πάρτε μια μικρή γεύση της ταινίας , δείτε το trailer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου