Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Midnight in Paris)


Το Παρίσι είναι έτσι και αλλιώς μια πόλη που ενθουσιάζει και μαγεύει κάθε άνθρωπο.

Πολλοί είναι αυτοί όμως πως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, και για αυτό όμως σας έχω την λύση.

Μέσα από την ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Midnight in Paris) θα νιώσετε για κάποιες ώρες πως βρίσκεστε εκεί, μέσα από τις υπέροχες εικόνες και τα τοπία που μας προσφέρει η ταινία του Γούντι Άλεν.

Φυσικά πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός και του έρωτα.
Μια οικογένεια πηγαίνει εκεί για επαγγελματικούς λόγους, κι ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για να παντρευτεί το φθινόπωρο, αλλά ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Η ταινία αφηγείται τον μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.

Εκείνος είναι επιτυχημένος σεναριογράφος του Hollywood που ονειρεύεται να γίνει (κανονικός) συγγραφέας και να ζήσουν μετά το γάμο στο Παρίσι, την πόλη όπου λατρεύει και όπου έζησαν σημαντικό μέρος της ζωής τους σχεδόν όλα του τα ινδάλματα. 

Εκείνη, πάλι, δε συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του με την πόλη και τα περί χρυσής εποχής της δεκαετίας του '20.

Όλα ξεκινούν με ένα σχεδόν φωτογραφικό κολάζ από τα πιο "τουριστικά" σημεία του Παρισιού: τον Σηκουάνα, την Παναγία των Παρισίων, φυσικά τον Πύργο του Άιφελ, τη σαγηνευτική Μονμάρτη, τα Ηλύσια Πεδία, τις Βερσαλλίες, τη λεωφόρο του Σαν Ζερμαίν με τα σινεμά της. 

Είναι όλα αυτά τα προφανή που οποιοσδήποτε επισκέπτης της πόλης του Φωτός θα αναζητούσε αυτόματα.

H ταινία θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τους απανταχού ρομαντικούς που φαντάζονται το Παρίσι σαν μια ερωτική πόλη που από άκρη σε άκρη εκπέμπει ποίηση και λυρισμό.

Πάρτε μια μικρή γεύση και αφεθείτε στη μαγεία της Πόλης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου