Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Blue Powerade, Ο Σύμμαχος Του Αθλητή!

blue powerade
Το blue powerade ή αλλιώς το ποτό των αθλητών προσφέρει ενυδάτωση στο σώμα μας καθώς συνδυάζει την ιδανική ποσότητα ηλεκτρολυτών & υδατανθράκων. Το Powerade δηλαδή όχι μόνο ανακουφίζει το αίσθημα της δίψας αλλά αναπληρώνει τα μέταλλα και τους υδατάνθρακες που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης ή οποιασδήποτε έντονης δραστηριότητας. Το ισοτονικό αυτό ποτό έχει άλλωστε σχεδιαστεί από εξειδικευμένους αθλητικούς επιστήμονες, οι οποίοι εστίασαν στην αναπλήρωση των υγρών και των μεταλλικών στοιχείων που χάνονται με τον ιδρώτα.

Ας δούμε πως δουλεύει το ανθρώπινο σώμα κατά την έντονη δραστηριότητα και την εφίδρωση. Ο οργανισμός του ανθρώπου αποτελείται από 40-60% νερό και είναι το πιο βασικό στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο στο κυκλοφοριακό σύστημα, στη θερμοκρασία του σώματος, στον όγκο του πλάσματος και στον ενεργειακό μεταβολισμό.

Όταν, λοιπόν, αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος μετά από έντονη άσκηση ή μετά από την αύξηση θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ο κύριος μηχανισμός που ξεκινάει για τη μείωση της θερμοκρασίας είναι η αποβολή ιδρώτα. Όπως ακριβώς δουλεύουν και οι ανεμιστήρες στο αυτοκίνητο μας. Το νάτριο, μαζί με το χλώριο και το κάλιο, αποτελούν τους κυριότερους ηλεκτρολύτες του ανθρώπινου σώματος.

Ένας αθλητής, λοιπόν, δεν αρκεί να κάνει μόνο μια ισορροπημένη διατροφή αλλά πρέπει να κρατάει σε ισορροπία και τους ηλεκτρολύτες του. Και ο ρόλος του blue powerade είναι ακριβώς αυτός. Τα ισοτονικά ποτά είναι καλό να τα πίνουμε αν τα αθλήματα που παίρνουμε μέρος διαρκούν πάνω από 1 ώρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου