Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ηράκλειο, Το Κάστρο Της Κρήτης

Τι καθιστά το Ηράκλειο, τόσο το νομό όσο και την ίδια την πόλη, μια τόσο σημαντική περιοχή του Ελλαδικού χώρου ; 

Η πόλη αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού της Κρήτης, και ο νομός πρόκειται για μια περιοχή που εμπεριέχει τοποθεσίες με τεράστιο ιστορικό, αλλά και γεωγραφικό ενδιαφέρον, που κάθε χρόνο προσκαλούν πληθώρα τουριστών προς τα ξενοδοχεια ηρακλειο κρητης.

ξενοδοχεια ηρακλειο κρητης
Tο γεωγραφικό ενδιαφέρον του νομού αποτελούν: η νήσος Δία, απέναντι από την πόλη του Ηρακλείου, στην οποία έχει καταγραφεί μία πληθώρα από ενδημικά είδη, τόσο χλωρίδας όσο και πανίδας, τα βουνά Δίκτη, Ψηλορείτης και Αστερούσια, αλλά και η πεδιάδα της Μεσσαράς, μήκους 55 χιλιομέτρων, από την οποία προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής ελαιολάδου ολόκληρης της Κρήτης.

Όσον αφορά το ιστορικό ενδιαφέρον του νομού: επικεντρώνεται κυρίως στην Κνωσό, τη Φαιστό και τα Μάλια, όπου διασώζονται τμήματα των ανακτόρων του μινωικού πολιτισμού, και η Τύλισος, στην οποία έχει διασωθεί η αρχαία πόλη, και η Γόρτυνα, στην οποία διασώζονται ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή.

Η ίδια η πόλη του Ηρακλείου έχει ιστορικό ενδιαφέρον το οποίο προκύπτει από τις οχυρώσεις που προστατεύουν την πόλη, τόσο από τη βυζαντινή εποχή, κατά τη διάρκεια της οποίας η πόλη ονομάστηκε «Μεγάλο Κάστρο», από τα οχυρωματικά έργα των Σαρακηνών που χαρακτηρίζονται από μια τάφρο η οποία στη συνέχεια έδωσε στην πόλη το όνομα Χάνδακας, το οποίο χρησιμοποιείται και στις μέρες μας, αλλά και από τα Ενετικά τείχη.

Τα παραπάνω αποτελούν κάποιους από τους λόγους που ένα μεγάλο μέρος των τουριστών επιλέγουν να διαμείνουν σε ξενοδοχεια ηρακλειο κρητης, με στόχο την περιήγηση και ανακάλυψη των περιοχών που τους έχουν κινήσει το ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου