Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Hackers (1995)‏


Η πιο γνωστή και πολυσυζητημένη ταινία για υπολογιστές των '90s. Παρουσιάζει την αμερικανική υποκουλτούρα της hacking και phreaking σκηνής, έχοντας σαν βάση βιβλία προς wannabe-hackers και το γνωστό "Manifesto" του Mentor. 

Μερικοί από εσάς ή τουλάχιστον όσοι συχνάζετε σε underground hacking forumz, θα έχετε δει εκφράσεις και usernames του τύπου: ZeroCool, AcidBurn, Hack the Planet κλπ.

 Η ταινία Hackers από την οποία προήλθαν όλα αυτά, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1995 έχει να κάνει με έναν πιτσιρικά ο οποίος γεννήθηκε με το μικρόβιο της πληροφορικής.

Χαρακτηρίζεται φαντασίας επειδή περιέχει υποθετικές επιθέσεις με απροσδιόριστες μεθόδους.
Το σκηνικό η Νέα Υόρκη, όπου ένας δεκαοχτάχρονος μαθητής μετά από δικαστική ποινή, εξ αιτίας ενός ιού που είχε κάποτε κατασκευάσει, είχε απομακρυνθεί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τώρα επιστρέφει στην παλιά του τέχνη και τον υπολογιστή του, για να ανακαλύψει πως δεν είναι πια όσο μόνος νόμιζε. Μαζί με τους νέους φίλους του θα προσπαθήσουν να σταματήσουν έναν δολοφονικό ιό που σχεδιάστηκε από κάποιον "κυβερνοπειρατή" της "σκοτεινής πλευράς".

Η ταινία είναι πολύ ευχάριστη, με καταπληκτικό soundtrack και πολύ ενδιαφέρον σενάριο (το οποίο σύντομα μετά έγινε και βιβλίο). Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να νομίσει οποιοσδήποτε πως ότι παρουσιάζεται εκεί είναι δυνατόν να συμβεί, επειδή τίποτε δεν είναι όσο απλό φαίνεται. 

Ο Jonny Lee Miller, γνωστός από το Trainspotting και η τώρα πια διάσημη Angelina Jolie (Bone Collector, Gone in 60 seconds), ενσαρκώνουν τους βασικούς hackers της ταινίας, ενώ εμφανίζονται μαζί τους και άλλα γνωστά ονόματα όπως ο Matthew Lillard (Scream) και άλλοι.

Αυτή η ταινία δεν άρεσε σε κάποιους οι οποίοι την πήραν πολύ στα σοβαρά και λίγο καιρό μετά την προβολή της στις αμερικάνικες αίθουσες, φρόντισαν να αλλάξουν (παρανόμως) την επίσημη σελίδα της.

 Η υπεύθυνη εταιρία δε λυπήθηκε καθόλου (=διαφημιστική ευκαιρία), αφού φρόντισε να κρατήσει τη διαφοροποιημένη σελίδα στο on-line αρχείο της. 

Το "Hackers" βοήθησε πολλούς ηθοποιούς να αναδειχθούν στο χώρο τους και σίγουρα αξίζει να το δείτε.

Απολαύστε το trailer της ταινίας :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου