Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Saw I


To Saw είναι μία από τις ταινίες που μπόρεσε να με κάνει να καταλάβω πόσο σημαντική είναι η ζωή κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, και πως ο ίδιος και μόνο μπορεί να ορίσει τη τύχη του.

Έχω δει όλες τις ταινίες που ακολούθησαν μετά την πρώτη όμως υπάρχει μια σκηνή που θυμάμαι ακόμη και σήμερα.

Γύρω υπάρχει απόλυτο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα πουθενά. Ο Adam μόλις έχει ξυπνήσει και δυσκολεύεται να αντιληφθεί ή να θυμηθεί πού ακριβώς βρίσκεται. Τα φώτα ανάβουν. Του παίρνει λίγο χρόνο να συνηθίσει το έντονο φως.

Ανακαλύπτει πως βρίσκεται σε μία άθλια τουαλέτα, δεμένος με αλυσίδα στο πόδι ενώ απέναντί του βλέπει έναν άγνωστό άνδρα στην ίδια κατάσταση. Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, στη μέση της τουαλέτας κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος ένας άνδρας νεκρός, που κρατάει στο ένα του χέρι περίστροφο και στο άλλο ένα μαγνητόφωνο.

Οι δύο άνδρες προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ καθώς υποψιάζονται πως κάποιος μανιακός τους κρατά ομήρους μακριά από κάθε πιθανή βοήθεια. Ο φόβος τους έχει καταλάβει και ενώ προσπαθούν να βρουν διέξοδο, αρχίζουν να βρίσκουν τις κρυμμένες απαντήσεις που ψάχνουν γύρω τους.

Το μυστηριώδες και γεμάτο κρυμμένα μυστικά πάζλ που συνθέτουν τους οδηγεί σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι ζωής και θανάτου που κάποιος έχει επινοήσει για αυτούς. Ένα παιχνίδι που" παίζει με τα νεύρα τους, τις αντοχές τους, τα συναισθήματά τους και αλλά και με τη ζωή τους.

Το γεγονός ότι ξεχωρίζει το οφείλει κυρίως στη πρωτότυπη σεναριακή ιδέα και στην αυθεντική οπτική γωνία, που παρέχει τη δυνατότητα στο θεατή να παίξει ο ίδιος στο παιχνίδι του μανιακού μέσα σε μια ατμόσφαιρα άγνοιας και μυστηρίου.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι η ιδέα ενός μανιακού που μέσω των πράξεων του θέλει να περάσει διδακτικά μηνύματα δε μας είναι άγνωστη (βλέπε «Seven»), εντούτοις οι δημιουργοί του «Saw» επιτυγχάνουν να τη διαφοροποιήσουν και σε καμία περίπτωση δεν αντιγράφουν.

 Μαζί με όλα τα προηγούμενα, ας λάβουμε υπόψη μας πως τα γυρίσματα της ταινίας διάρκεσαν μόνο 18 μέρες.

Αν είσαι φαν των ταινιών τρόμου και splatter δείτε το trailer που ακολουθεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου