Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Στρουμφάκια (The Smurfs 3D)


Έχοντας πια βαρεθεί να βλέπω ταινίες δράσης, τρόμου, ψυχολογικά θρίλερ με το πάντα ίδιο σενάριο, θέλησα να δω μια ταινία, με τους πρωταγωνιστές να μου είναι πολύ οικείοι και αγαπημένοι.

Ο λόγος για την ταινία «Στρουμφάκια» (The Smurfs) χαρακτήρες με τους οποίους μεγάλωσα, γέλασα και ακόμη και σήμερα δίνουν μια ευχάριστη νότα στην μονότονη καθημερινότητά μου.

Ο χρόνος όμως είναι περιορισμένος, οι υποχρεώσεις πολλές και η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα και έχει ήδη μπει στα σπίτια μας.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να απολαύσω την ταινία στο laptop μου, φτιάχνοντας παραδοσιακά ποπ κορν βουτύρου και πίνοντας μια δροσερή κόκα κόλα.

Η εν λόγω ταινία φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Ράτζα Γκοσνέλ, με τους Χανκ Αζάρια, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέιμα Μέις,Σοφία Βεργκάρα, Τιμ Γκαν και τις φωνές των Τζόναθαν Γουίντερς, Κέιτι Πέρι,Άντον Γέλτσιν, Άλαν Κάμινγκ, Τζορτζ Λόπεζ, Φρεντ Άρμισεν, Πολ Ρούμπενς και Κέναν Τόμσον.

Η ταινία μας μεταφέρει στον Μεσαίωνα σε ένα μαγεμένο δάσος κάπου στα βάθη της Ευρώπης, όπου ο απαίσιος μάγιστρος Δρακουμέλ έχει καταφέρει να ανακαλύψει το χωριό των Στρουμφ, των καλόκαρδων μικροκαμωμένων μπλε πλασμάτων που έχουν για ηγέτη και καθοδηγητή τους τον έναν και μοναδικό Μπαμπαστρούμφ.

Στο Στρουμφοχωριό σημαίνει συναγερμός και τα Στρουμφάκια σκορπίζουν ολόγυρα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα νύχια του σατανικού μάγου, ο οποίος θέλει να τα αιχμαλωτίσει και να απομυζήσει την «πεμπτουσία» τους για να γίνει πανίσχυρος.

Λίγο αργότερα ο Μπαμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα και τέσσερα ακόμη Στρουμφάκια, χάρη σε ένα μαγικό πέρασμα το οποίο ανακαλύπτουν τυχαία, καταλήγουν στη σημερινή Νέα Υόρκη καταμεσής του Σέντραλ Παρκ.

Πρόκειται για μια σειρά κόμικ και κινουμένων σχεδίων με βαριά ιστορία, δημιούργημα του Βέλγου Peyo (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Pierre Culliford), που καθώς δειπνούσε με τον φίλο του André Franquin στιγμιαία ξέχασε πως να του ζητήσει το αλάτι και του ζήτησε το… στρουμφ, με εκείνον να του το δίνει και να του λέει “Ορίστε το στρουμφ, όταν τελειώσεις το στρούμφισμα, στρούμφισε το πίσω”, να περνάνε το Σαββατοκύριακο μιλώντας την γλώσσα των Στρουμφ και… τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Παρακολουθήστε αποσπάσματα της ταινίας :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου