Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Μικτή ασφάλεια αυτοκίνητου

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου και της μηχανής είναι η πλέον διαδεδομένη ασφάλιση περιουσίας λόγω του υποχρεωτικού της χαρακτήρα. Αναφέρεται την ασφάλιση των ζημιών και σωματικών βλαβών προς τρίτους δηλαδή της αστικής ευθύνης, όπως και διάφορες άλλες καλύψεις που είναι εφικτό να ενσωματωθούν στα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Τον τελευταίο καιρό οι ασφαλιστικές εταιρίες, σαν το https://www.generali.gr/el/asfaleia-autokinitou-mixanis-speed/, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία πακέτων ασφάλισης, τα λεγόμενα βασικά πακέτα για τα αυτοκίνητα. Ένας μεγάλος αριθμός όμως από συμπληρωματικές καλύψεις μπορούν να επιλεχθούν από τους πελάτες, καλύψεις που μπορούν να φτάσουν έως και στις ίδιες ζημιές του αυτοκινήτου με μικτή ασφάλιση.

Το αυτοκίνητο και η μηχανή, όταν είναι ασφαλισμένο από φωτιά, κλοπή, φυσικά φαινόμενα ή ίδιες ζημιές, πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην τρέχουσα εμπορική αξία. Το βέλτιστο είναι να ελέγχετε την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σας τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο. Εάν βλέπετε παρεκκλίσεις από την τρέχουσα ασφαλισμένη αξία του αυτοκινήτου σας, ενημερώστε τον ασφαλιστή σας για να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις.

Καλό είναι να επικοινωνείτε με τον ασφαλιστή σας για όποια αλλαγή αφορά στο αυτοκίνητό σας ή τα άτομα που το οδηγούν. Αυτός γνωρίζει αν η αλλαγή αυτή επηρεάζει το ασφαλιστήριό σας και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από εκεί και πέρα για την ενημέρωση της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

Μόνο αν στο συμβόλαιο μας που υπάρχει η μικτή ασφάλιση, ασφαλιστική μας καλύπτει το όχημά μας, σε περιπτώσεις ατυχήματος και στην περίπτωση που δεν εμπλέκεται άλλο όχημα αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική μας εταιρεία. Επίσης υπάρχει σε ορισμένες μόνο εταιρίες η κάλυψη ολικής καταστροφής του οχήματος η οποία όμως καλύπτει μόνο την περίπτωση ολικής καταστροφής και όχι επιμέρους ζημιές του.

Η φροντίδα ατυχήματος είναι η πιο καλή λύση για τον κάθε οδηγό την ώρα του ατυχήματος, σε συνδυασμό με την κλήση της τροχαίας. Καλώντας την φροντίδα ατυχήματος φτάνει στον τόπο του ατυχήματος ο κοντινότερος εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρίας. Στην συνέχεια αρχίζει την καταγραφή των συνθηκών του ατυχήματος, βγάζει φωτογραφίες και εάν το αυτοκίνητό μας δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί εξαιτίας του ατυχήματος, μας πάει στο πλησιέστερο συνεργείο. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης τελειώνει συνήθως με το ατύχημα επιτόπου, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθεί άλλο ξανά. Η δε ασφαλιστική εταιρεία ενημερώνεται άμεσα και με ακρίβεια από τον εκπρόσωπο της εταιρείας, προχωρώντας έτσι πιο άμεσα στην καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί πάντα μέσω τηλεφωνικών κέντρων και προσφέρεται πλέον από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου